A festékgyártók évről évre – sőt, akár évszakonként – megalkotják saját palettájukat és kihirdetik a következő év színeit. Olyan ez pont, mint a divatvilágban a kollekciók. Minden tervező mást alkot, de valahogy mégis vannak áthallások és párhuzamok. Általában már tavasszal előrukkolnak a következő év színeivel, de legkésőbb nyáron már biztosan tudni fogjuk, hogy mik az új árnyalatok.

És bár most is így történt, biztosíthatok mindenkit, ne aggódjon, még mindig van majdnem 2 hónap az év végéig; ha trendi akar lenni a következő évben, akkor még van ideje bevásárolni. Félretéve a tréfát, nézzük meg, mivel rukkolt elő pl. a Behr cég.

Három palettát alkottak, és az elnevezéseik alapján joggal gondolhatjuk, hogy figyelembe vették a jellemzőbb emberi személyiségjegyeket, és e köré csoportosították színeiket. Készült egy magabiztos, egy higgadt és egy kényelmes variáció. Ami nagyon különlegessé teszi a cég idei “kollekcióját” az az átjárhatóság a paletták között. A Behr ezt “remix”-nek nevezte el. Az összesen 20 szín elég sok kombinációs lehetőséget rejt magában, nagyon nagy rugalmasságot engedve meg, így biztos, hogy mindenki létre tudja hozni a számára legmegfelelőbb teret. És most nézzük őket sorban.

A kreatív, bevállalós, extrovertált embereknek való a magabiztos paletta, amiben erőteljesebb színek vonulnak fel: sötétebb kék árnyalatok, egzotikus kékes-zöldek, fűszeres pirosak, narancsok.  A cél, hogy magukhoz ragadják a figyelmet, hogy látványos, feltűnő fókuszpontokat teremtsenek, egy kis drámát vigyenek a térbe.

behr-color-currents-2017_confident-bedroom

gallery-1469128563-behr-color-currents-2017-confident-1

A második csoportban természetközelibb zöldek, barnák szerepelnek, keverve ásványok, kövek szürkéivel, kékjeivel. Hagyománytisztelőknek, akik azért szívesen elmozdulnak a modernebb irányzatok felé. Ezekkel a színekkel remekül ki lehet hangsúlyozni a falak előtt álló tárgyakat, szépen felhívják a figyelmet egy-egy darabra – és kevesebb kockázatot vállalunk velük.

behr-color-currents-2017_composed-dining

behr-color-currents-2017_composed-work-room2

gallery-1469215467-behr-color-currents-2017-composed-1

A következő paletta tele van finom, púderesen pasztell árnyalatokkal, halvány rózsaszínekkel, kékekkel, sárgákkal. Kifinomult, nőies árnyalatok, nyugalmas, békés hangulatot teremtenek.

gallery-1469217507-behr-color-currents-2017-comfortable-1

behr-color-currents-2017_comfortable-living-room

behr-color-currents-2017_comfortable-office

Hasznos dolog tudni, hogy mik az új irányvonalak, leginkább amiatt, hogy megismerjük milyen árnyalatokkal gazdagodott a kínálat, milyen új színek közül válogathatunk. Fontos azonban, hogy feltegyünk magunknak pár kérdést és megtaláljuk rá a válaszokat, mielőtt belevágunk egy falszín vagy bútor újrafestésébe:

  1. mi tetszik nekünk igazán, miben érezzük jól magunkat?
  2. milyenek a meglévő tárgyaink, dekorációink, textiljeink, bútoraink?
  3. mit akarunk kihangsúlyozni, mit akarunk elrejteni?
  4. milyen hatást akarunk elérni?

És ha megvannak a válaszok, legyünk bátrak, vágjunk bele! Mindenkinek boldog megújulást kívánok!

Forrás: itt, itt