A Taschen kiadó könyveit jól ismerik azok, akik szeretik az igényesen összeállított, különlegesen szép albumokat, szeretik a művészeteket, a design világát, komolyan érdeklődnek a divat, az építészet, vagy a fotóművészet iránt. Azt viszont talán kevesebben tudják, hogy a kiadó alapítója, Benedict Taschen, egyáltalán nem mindennapi ember. Örömmel ad ki polgárpukkasztó témákat feldolgozó, periférián lévő, kevésbé ismert művészeti ágakhoz kapcsolódó könyveket. Sőt attól sem riad vissza, hogy saját könyveit adott esetben leminősítse és “Bocsesz, silány könyv” matricával lássa el.

Hát egy ilyen kiadótól ajánlok most (szigorúan szubjektíven) könyveket azoknak, akik a karácsonyfa alatt szeretnének a design, az építészet, a belsőépítészet, és a lakberendezés területéről olvasgatni (nagyon jól ismerem egyiküket 🙂 és tudom, hogy a férje is olvassa a blogot 😉 ).

Jó olvasgatást!

chairs1chairs2chairs3chairs4

 

concrete1concrete2concrete3

contemp1contemp3contemp2contemp4

gatew1gate4gate6

 

inter4inter1inter2inter3

inter5

 

wood1wood3wood5wood2

Bónuszként két kedvenc bloggerem könyvét is az ajánlatba teszem. Ha olyanok, mint a blogjaik, akkor nem kétséges, hogy ezek is gyönyörűek, tele csodás képekkel és hasznos tanácsokkal. Bármelyiket (mindegyiket) örömmel elfogadnám.

Az első Emily Henderson könyve. Eklektikus terek ultratehetséges tervezője, akinek – egyáltalán nem mellesleg – remek stílusban írt blogját is érdemes nyomon követni.

styled1styled3styled-3

A második egy klassz skandináv blogger könyve, aki igaziból angol, csak Skandináviában találta meg az igazit – minden szempontból 🙂

Blogját szívesen ajánlom mindenkinek, aki szereti a szépet, az eklektikát és persze a skandináv stílust.

modern-past1

modern-past5

modern-past3

modern-past4

modern-past6

Forrás: itt, itt, itt