Igen, igen, cicáknak (és cicásoknak) is szükségük van ilyesmire. Ha valaki cicatartásra vállalkozik, akkor tudnia kell, hogy bár a macskák sokat lustálkodnak és alszanak, elég nagy a mozgásigényük is. Persze pont akkor, amikor a gazdi nem ér rá velük foglalkozni, ezért olyan vicces foglalatosságokat eszelnek ki, mint a függönymászás, szekrény tetején ugrándozás, könyvespolc kipakolása, hűtőszekrénymágnesek szelektálása, konyhapolcon csusszanás, virágföldben kutakodás, fürdőszobai piperepolcon parfümválogatás, bútorkárpit felaprítás, szőnyegrojtozás, poharakkal muzsikálás, stb. stb. stb… Nagyon-nagyon kreatívak tudnak lenni 🙂

cat

Ez ellen a találékony gazdik mindenféle cicabútorral védekeznek, amiken a cicák kiélhetik a fent felsorolt tevékenységek hátterében (nem igazán) rejtőzködő igényeket, és még pihenhetnek is rajtuk. Igen ám, de ha szereted a stílusos lakberendezést, akkor az állateledel és állatfelszerelés áruházakban kapható cicafákat nem neked találták ki. Hogy őszinte legyek, engem kiver tőlük a víz. Ezért hát pillanatnyilag Kázmérnak, nagyra nőtt, másfél éves kandúrunknak is be kell érnie egy 10 perc alatt összedobott (ideiglenes) párnával.

img_7927Persze annyira nincs oka panaszkodni, mert szabadsága nincs korlátozva és majdnem annyi időt tölthet a kertben fára mászva, ugrándozva, kergetőzve, bogarakra vadászva, mint bent szunyókálva. Ha igazán hidegre fordul az idő ez is megfordulhat, és ezért keresgélni kezdtem, hogy milyen bútorral tehetném gazdagabbá Kázmér életét.

cat-furniture-1

cat-furniture-6

il_570xn-517176353_pzvv

wohnblock5

wohnblock6

cat-on4

3035850-slide-s-7-14-chic-cat-houses-designed-by-architecture-firmsnac-architecture-photo-credit-grey-crawford-3

3035850-slide-s-8-14-chic-cat-houses-designed-by-architecture-firmsperkins-and-will-photo-credit-grey-crawford-1

wohnblock3

padpod1

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

curvynest4

cat-furniture-creative-design-27

catable-shared-table-for-catsand-people-7

catable-shared-table-for-catsand-people-6

Az egyszerűbbek közül pikk-pakk összedobhat valaki egy DIY változatot, vagy egyszerűen csak macskabarát módon szereli fel a könyvespolcait. Szóval nincs minden veszve!

d646a30379d86b36d5f3b76fe1fde3a2

 

Forrás: itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt