Eredetileg teagyárnak használták ezt az épületet Sidney egy kis eldugott utcájának végén. Majdnem egy évszázada őrzi történelmi homlokzatát annak ellenére, hogy üzletek és lakások sora váltotta egymást falai között az évek során.

est-living-homes-surry-hills-apartment-5

2015-ben alapos felújítással és átalakítással a felső két szinten egy magánlakást alakítottak ki, melynek során az épület mind külső, mind belső jegyeiben megőrizte 1920-ban épített jellegzetességeit, de kényelmes, letisztult mai otthonná vált.

Az alsóbb szinten egy nagyvonalú központi élettér, a tetőn pedig egy vendéglakás kapott helyet. A tervezéskor elsősorban a kényelmet, a praktikumot és az épített örökség iránti tiszteletet (ikonikus ívelt ablakok, címeres parapet, régi téglafalak, stb.) tartották szem előtt, de nem volt megúszható a teljes kibelezés és korszerűsítés.

A tervezés nincs “túltolva” a minimális szín és anyaghasználat – meleg szürke, természetes fa és a fehér – időtlenséget és egyszerűséget sugall, a bútorok nem telepszenek rá az épített környezetre.

A végeredmény egy kifinomultan egyszerű, modern lakás.

est-living-homes-surry-hills-apartment-1

est-living-homes-surry-hills-apartment-2

est-living-homes-surry-hills-apartment-3

est-living-homes-surry-hills-apartment-13

est-living-homes-surry-hills-apartment-11

est-living-homes-surry-hills-apartment-6

est-living-homes-surry-hills-apartment-14

est-living-homes-surry-hills-apartment-15

est-living-homes-surry-hills-apartment-16

est-living-homes-surry-hills-apartment-17

est-living-homes-surry-hills-apartment-18

 

Forrás: itt