És milyen jók! Abban a szerencsében van részem, hogy kaptam a fantasztikus nagylányomtól két klassz újságot, egyenesen Svédországból! Ráadásul az Elle Decoration-nek ez egy jubileumi száma, most ugyanis 25 éves a magazin Svédországban.

IMG_3996Csúcs! Annyira kedves, figyelmes, okos, csodás nagylányom van, hogy még a szuper utazásai alatt is gondol rám! Csak azért nem ömlengek róla hosszasan – pedig szívem szerint azt tenném -, mert tuti, hogy megorrolna 🙂 Szóval vissza a főcsapásra. Nem vicc, a lakberendezők, belsőépítészek számára a szakirodalmat egyrészt a nyomtatott vagy elektronikus lakberendezési, építészeti, design, stb. könyvek és magazinok, másrészt – jóval nagyobb mértékben – az internet bugyrai jelentik. És az olyan, mint egy bőségszaru, soha nem fogy ki. Innen tanulok, inspirálódom főleg én is, de kimondhatatlan öröm számomra, ha hozzájutok saját, vagy barátok/rokonok utazásai révén külföldi nyomtatott anyagokhoz is. Ezeknek minden cseppje lapja kincs. Nem bírtam megállni, hogy ezt ne illusztráljam fotókkal.

IMG_3999

IMG_4001
Látjátok a csillárt? Gino Sarfatti ’58-ban tervezett csillárját a Flos gyártja és népszerűségére bizonyítékom is van: a két magazinban összesen háromszor láttam.
IMG_4002
Itt is egy klassz design darab: a ’35-ben tervezett Utrecht karosszék. Most a Cassina gyártja és millió színben elérhető.

IMG_4003

IMG_4005
Ilyen például egy jó galéria fal. A kedvencem a női portré.
IMG_4006
A nyugalmas eszegetés kellékei. A Stokke szék együtt nő a gyerekkel, ezt saját tapasztalatból is meg tudom erősíteni.

IMG_4007

IMG_4008

IMG_4009
Szekrényekkel körbeépített ágy?! De itt mégis menő! Egyszer kielemzem, hogy mitől 🙂

IMG_4010

IMG_4011
Van még álló- ás asztali lámpákból is válogatás. Személyes kedvencem innen a kettes számú versenyző.
IMG_4012
Az egyik legmenőbb “hagyjon engem most mindenki békén” gyerkőc-kuckó, amit láttam.

IMG_4013

IMG_4014

IMG_4016

IMG_4017
Bohém ház, különleges megoldásokkal. Nézzétek például a fatörzs könyvespolcot vagy a lámpát. Na jó, megsúgom. Ez nem egy svéd, hanem egy madridi kecó.

IMG_4018

IMG_4019

IMG_4020

Ugye milyen jók? És van még az újságokban lefotózatlan oldal bőven 🙂