Egyszer régen, réges-régen… Na jó, nem is olyan régen, meséltem egy alakulóban lévő kék falról itt és itt. Barátaink épp felújítás előtt álltak és – bár nem akartak sokat költeni – jelentős mértékben változtatni akartak lakásuk hangulatán. Kézenfekvő volt, hogy a fal színt változtatjuk meg és az így kialakuló “festővászonnal” tovább dolgozva a kiegészítőket és a textileket ahhoz igazítva gondoskodunk a teljes hangulatváltoztatásról.

Rajonganak a zöldért és pár éve, a korábbi felújításkor nem féltek erős, meghatározó árnyalatokat választani.

zöldben
Így nézett ki a lakás az étkezőből nézve.

Mostanra viszont már valamilyen kevésbé harsányra vágytak, valami olyasmire, ami kevésbé kötött. Mivel nagyon energikusak, merészek és bevállalósak továbbra is, olyan színeket javasoltam, amikkel nem kell lemondaniuk a vagányságról. A nappali egyik falára végül egy kuckós hatású, sötét, egy picit zöldbe hajló kéket választottunk. A többi fal halvány szürke lett, ami a sok fény miatt szinte mindig inkább fehérnek látszik.

A nagyfiú fő fala egy szép kékbe hajló szürkét kapott, a többi fal pedig egy világosabb, semleges szürke árnyalatot. Ehhez Dávid világos tölgy színű bútorokat kapott és élénk narancs és kék kiegészítőket. A szobában a fotózás szigorúan tilos, ezért csak a közbülső állapotot tudom megmutatni. 🙂

IMG_4942
A festés alatt, a nagyfiú szobájából fotózva. Hátul látszik a nappali kék fala.

 

Mariannék kék fala6

A bútoraikat és a lámpákat egyelőre megtartották, de a meglévő méregzöld bőrkanapét áthúzatták … a kontraszt érdekében élénk sárgára.

Mariannék kék fala4

Mariannék kék fala5

Végül a falra, kedvenc képeikből, fotóikból, inspiráló szövegekből, stb. válogatva, állítottunk össze egy kiállítást, amit később kedvük szerint frissíthetnek.

IMG_4939

Mariannék kék fala3

Mariannék kék fala1

Ugye milyen klassz lett?

 

Azért a zöldből is maradt a hálószoba egyik falán bár visszafogottabb árnyalatban.

Mariannék kék fala7