Egy előtérnek sokfélének kell lennie. Pontosan úgy, ahogy egy nőnek. 😉 Ugye megvan? Klassz NŐ; jó háziasszony; elképesztő szakács; dolgos takarítószemélyzet; kiváló anya; odaadó feleség; szexistennő…. Igen, egy jó előtérnek is ilyen sok, egymástól eltérő, sőt már-már egymásnak ellentmondó feladatot kell ellátnia.

ikea-space-to-sit-store-and-hang-your-hat__1364436867885-s41

Legyen kényelmes; legyen benne hely leülni; legyenek kéznél a kabátok és a cipők, sőt a táskák, az esernyők, a kulcsok, a napszemüvegek, a bevásárlótáskák, a cipőtisztítók is; ne legyen kupis; fogadja tárt karokkal a vendégeket; legyen praktikus; legyen elegáns; legyen nagyvonalú; rejtsen el minden szemnek kellemetlent; első benyomásként meséljen szépeket a lakókról… STB. Nem tűnik egyszerűnek. De azért, ha betartunk néhány szabályt, akkor akár meg is oldható a feladat (pont mint a Nőnél).

Mindennek az alfája és omegája a jó tervezés. Gondoljuk végig, hogy milyen szokásaink vannak, pl. hogy szeretünk cipőt húzni; mi az, ami nélkül nem lehet elindulni, és mindenképp kéznél kell lennie; mi az, amit fontos, hogy ne felejtsünk itthon; mi az, ami szem előtt lehet és mi az, amit el kell rejteni; mit rakunk le (és hagyunk is) az előtérben, stb. stb.. Aztán számoljuk meg, hogy hány kabátot és cipőt, táskát és napszemüveget, kalapot és sapkát, kendőt és sálat, stb. használunk állandó jelleggel. Aztán már csak a szükséges bútorok és kiegészítők összeválogatása marad. Ehhez egy kis további segítség:

1) Rejtsük el a felesleget és a sokfélét. Nem kell szem előtt lennie mindennek, ha lehet alakítsunk ki egy gardrób szekrényt, hogy az bújtassa el a nagy mennyiségű, ritkábban használt kabátot és cipőt, az apró és kevésbé apró ezt meg azt, ami összevisszaságot teremtene.

ikea-hall-storage-to-accommodate-all-your-comings-and-goings__1364309642958-s41

Minty-Breeze_hall.png

2) Fogjunk be egy csinos, mutatós sámlit, puffot, padot (vagy akár egy fotyölt), ahova le tudunk ülni, ha a cipőnket szeretnénk felhúzni.

rt_Ellbery-Street-062

hallway-design-ideas-35

gallery-1503529113-titchmarsh-goodwin-settle-english-oak-box-settle-995

3) A cipőket tárolhatjuk praktikus cipőtárolókban, vagy a pad alatt akár két szinten is, de mehetnek lapos fiókokba is.

Modern-hallway-with-grey-pattered-wallpaper

shoe-cabinet-white-0-562.jpg

Grey-country-hallway-with-wooden-bench

4) A kisebb ruhadaraboknak, sálaknak, kesztyűknek, sapkáknak használjunk (fiókokat) kosarakat vagy dobozokat.

scandinavian-style-is-a-great-idea-to-decorate-an-entryway-750x1003

ikea-room-to-get-the-whole-family-ready__1364308440905-s41

5) Használjunk akasztókat, fogasokat az éppen aktuálisan vagy gyakran használt, rohanósan fel- és levett holmiknak. A mutatós kalapokat, táskákat, sálakat akasszuk csak nyugodtan az akasztókra vagy fogasra dekorációs céllal.

scandinavian-hallway-design-with-white-interior-color-decorating-ideas-plus-small-wooden-table-with-drawer-and-wood-umbrella-stand-combined-with-bag-hat-and-clothing-hooks

5692889

tessa-hop-portrait-home_1024x1024

add-an-industrial-furniture-to-your-entryway-cuz-it-works-really-good-there.jpg

6) Dekorációra sokféle lehetőségünk van. Használjuk a fantáziánkat és mutassuk meg egyedi stílusunkat a lakásunk hangulatához igazodva. Használhatunk látványos tapétát, színezzük merészen az egyik falat, csupaszítsuk le a falat tégláig, burkoljuk fával, stb. Szerezzünk be figyelemfelkeltő kiegészítőket, fogast, akasztót, ülőkét, dobozt.

White-modern-hallway-with-console-and-yellow-rug

sunshine-shades-5-style-inspiration-yellow

gallery-1505653866-jaspe-stripe-hallway-2

gallery-1503669102-amtico-decor-corona-mono

7) A kulcsoknak és apró tárgyaknak szerezzünk be csinos tálkákat, tálcákat (és persze mehetnek a falra is). Vagy még jobb, ha van egy kis keskeny polcunk, konzolasztalunk, aminek fiókjában elrejthetők.

Green-hallway-with-trio-of-lights

gallery-1503602991-a-ancona-antique-copper-vert

8) Ha az esernyőket elől akarjuk tárolni, akkor szerezzünk be egy erre a célra kitalált esernyőtartót.

umbrella2

umbrella_stands_ambridge

umbrella1

 

 

Forrás: itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt