Barátnőmék eredetileg úgy tervezték, hogy megtartják a “nagyon praktikus”, óriási komódjaikat, amiket korábban a hálószobájukban használtak, és az új lakásban a tervek szerint egy kis festékkel megbolondítva szolgáltak volna tovább TV komódként.

Igen ám, de a lakásba felcipelve mégiscsak kiderült, hogy túl nagyok és bármennyire “ultrapraktikusak”, menniük kell. Így a feladat még nem megoldott. Andi barátnőmék nem akarják elkapkodni a vásárlást és várják a megfelelő jelöltet. Gondoltam segítek egy kicsit, és összegyűjtöttem azokat a komódokat, amelyek esélyesek lehetnek a szabad állás betöltésére.

Hogy milyen a jó TV állvány? (Érdekes, hogy még mindig TV állványnak, TV komódnak hívjuk leggyakrabban ezeket a bútorokat, valójában ennél jóval több feladatot kell manapság megoldaniuk.)

Mindenkinél másmilyen. Hogy mekkora, milyen osztatú, milyen arányú egy ilyen alapdarab, nagyban függ a család médiahasználati szokásaitól. Mérlegelnünk kell a vásárlás előtt, hogy milyen és mekkora technikai berendezéseink vannak, falra szereljük-e majd a TV-t, vagy a komód tetejére helyezzük, játszunk-e konzolos játékokkal, hallgatunk-e rádiót, zenét, mennyi CD, DVD számára van szükségünk helyre, hogy tároljuk azokat, mit akarunk elzárva tartani, stb., stb., stb..

Mielőtt még az Y generációsok ijedten a szájuk elé kapnák a kezüket, biztosítok mindenkit arról, hogy mi digitális bevándorlók is hallottunk a digitalizálás előnyeiről, mégis szeretjük elrakni kedvenc cédéinket és dévédéinket borítóstul, és nem, nem streamel-ünk mindent.

De maradjunk az eredeti témánál.

Tehát ha komódunk minden általunk támasztott elvárásnak eleget tud tenni, az sem hátrány, ha illeszkedik a szoba többi részéhez, mert egy ilyen – általában méretes – médiatároló bútor igen jellemző helyet foglal el nappalinkban.

Bár nagy a választék a piacon, éppen a fent említett okok miatt nehéz egy tökéletesen passzolót találni, ezért az a legeslegjobb, ha egyedileg tudjuk elkészíttetni egy ügyes asztalossal. Lehet, hogy így drágább lesz egy kicsit, de teljesen bizonyos, hogy hosszú távon megússzuk a “befér/nem fér be” bosszankodást.

Ha mégsem így döntenénk, akkor az alábbiakban mutatok egy pár megfelelő komódot a megfizethető kategóriából, kihegyezve barátnőm igényeire.

media-komodok

1. KIKA ⎜ 2. ENTERIEUR  ⎜ 3. MÖMAX ⎜ 4. IKEA ⎜ 5. ENTERIEUR ⎜ 6. MÖMAX ⎜ 7. IKEA ⎜ 8. ENTERIEUR

A terveken így néz ki a nappalijuk, még a régi nagy komóddal. (Azóta már be is szereztek egy hasonlóan szürke, nagy lábtartós kanapét.) A fenti médiatárolók közül valamennyi illeszkedne a tervbe.

tetoter-nappali-terv

Bár még nem láttam minden bútort, ár érték arányban és figyelembe véve a szoba kívánságait, a legjobbnak a Kikában kapható “Look” fantázianevű média tárolót tartom impozáns méreteivel és visszafogottan elegáns színeivel.

look-tv-szekreny

Barátnőmék a TV felett/körül szeretnének még pár polcot, hogy a még dobozokban lévő könyveiket kirakhassák.

Erre többféle lehetőség is kínálkozik, használhatják a Look család további darabjait:

vagy választhatnak egyszerű, fehér, falba olvadó polcokat, dobozpolcokat:

esetleg egy kis színt is belevihetnek, akár ezt a finom kék/türkiz színt is:

valje-faliszekreny-turkiz__0290140_pe424849_s4

Ha ügyesen gazdálkodunk a lehetőségekkel, akkor nagyon vagány médiafalunk lesz!