A nyaralóban nem mindent akartunk átalakítani. Bár nem volt pontosan a barátnőm ízlése szerint való, nem kellett hozzányúlni a zuhanyozóhoz, nem akartunk most semmi különösebb funkciót adni a borospincének (pedig voltak ötleteim 🙂 ) és a burkolatokat sem cseréltük ki.

A konyhaszekrényekkel már más volt a helyzet, de aztán – alacsonyabb szinten tartva a költségvetést -, inkább egy nagy masszázst és egy részleges ráncfelvarrást kapott. Az alsó szekrényeket lefestettük, a felső szekrényeket leszedtük, helyettük az Ikeából vásároltunk egyszerű, fehér frontú faliszekrényt, igyekezve kihasználni a teljes belmagasságot. Mellé egy fekete, üvegajtós változat is került, ahol az üvegholmik, csészék kapnak helyet. Az oldalsó falra nem is került vissza a szekrény, csak egy keskeny polcocska, hogy kéznél legyen a gyakrabban használt ez meg az. Így sokkal világosabb lett és tágasabbnak hat a tér. Kacérkodtunk a falicsempe lefestésével is, a képeket elnézve pedig nem kizárt, hogy a következő tavasszal ecsetet ragadunk és megcsináljuk mégis.

nyaralo-1
a konyha még tél végén
nyaralo-2
a megújult konyha (még csempefestés előtt)
IMG_6639 (1).jpg
a konyha fényárban estefelé is

Az étkező annyira kicsi – a kályha látszó kéménye majdnem épp a tér közepén van -, hogy csak egy egész keskeny asztalka kerülhetett ide. A székek a régiek, cseréjük idővel megtörténik, és légiesebb, könnyedebb balerinák veszik át a néptáncosok helyét, addig is jó szolgálatot téve az éhes nyaralóknak.

A légiesség jegyében került ide az IKEA Vittsjö sorozatának ez a remek darabja. Itt egyszerre tölti be a tálaló és vitrinszekrény szerepét. A Vittsjö egy igazi jolly-joker. Szinte láthatatlan, a tárgyak lebegnek rajta, és mivel viszonylag kis felületet kell átfesteni, eléggé könnyű illeszteni szinte bármilyen otthonba. (Lehet, hogy szánok rá egyszer egy bejegyzést és mutatok pár képet, hogy hogyan találja meg mindenütt a helyét.) A nyaralóban nem kellett festenünk, pont egy kevés feketét akartunk. Az étkezőasztal fölé egy geometriai formájú lámpa került, az előtér / nappali / vendégszobában található nagytesója.

nyaralo-17
a keskeny étkezőrész
nyaralo-21
az étkező a (későbbi) “kávézó” felől
nyaralo-18
jelentem, keskenysége ellenére az asztal jól szuperál akkor is, ha öten üljük körül
nyaralo-20
és minden kéznél van
nyaralo-19
a csini Vittsjö

Figyeljetek! Lassan felérünk az emeletre és megmutatom a hálószobákat is.  🙂