Na jó, nem is annyira titokzatos, de még nem láthattátok eddig. Talán azért, mert az az intim zóna, ott van a két hálószoba. Na jó, igaziból az egyik nem is valódi szoba, mert nincs ajtaja. Mégis, a lépcső korlátjának köszönhetően az a “szoba” is eléggé szeparált ahhoz, hogy jól ki tudja magát pihenni a balatoni pancsolásban megfáradt nyaraló.

A valódi hálószobában valódi ágy van, a galériaszobában pedig földre helyezett matracok a rugalmasság miatt. Az ágyakra ugyanis hol külön-külön, hol szorosan összehúzva van szükség.

Nagyon egyszerű megoldásokkal értük el azt, hogy az emelet is megfiatalodjon: a mindenütt masszívan jelen lévő lambéria uralmát kicsit visszavertük, a háló kapott egy kedves lepkés tapétát, Erika pillék iránti szeretetének következményeként, így aztán ott ahhoz igazítottunk mindent. A most még natúr ágy is a megfelelő kékben pompázik majd, és az éjjeli szekrénynek használt régi Thonet székek is megújulnak egy kicsit hamarosan.

img_6614

img_6606

img_6602

Innen indultunk:

A galéria-hálóban egy okosan felnyíló ágyneműtartó az egyetlen fix elem, a többi bútordarab könnyen mozgatható, a szoba berendezése átalakítható igény szerint.

dsc_5501

img_6628

És itt talált helyet az a néhány Lingel könyves szekrény elem is, amiket Erika a fáskamrában talált. Tökéletlenségében is tökéletes kis komód lett belőlük.

img_6629

Ilyen volt régebben ez a szoba:

img_2195

Az újjászületett hálószobák kiválóan vizsgáztak a nyár alatt többször is, és biztos, hogy télen sem maradnak lakatlanul.

Még több a nyaralóról: itt és itt és itt és itt.