A napokban elkészültek a hangulattervek mostani egyik nagyobb munkámhoz.

Megmutatom nektek a nappaliét, mert jól mutatja, hogy hogyan fogjuk kihasználni az adottságokat és hogyan építjük be a meglévő bútorokat, kiegészítőket.

A nappali már önmagában is karakteres megöregedett látszógerendáival, meghagyott vagy utólag kialakított nyers téglafalaival, rusztikus falfelületeivel, az öreg ajtóval, ami mögött egy boros szekrény rejtőzik. A meglévő bútorokat is szeretik a tulajdonosok, nem szívesen válnának meg a masszív, sok évvel ezelőtt türkiz-zöldesre festett, azóta egyre patinásodó öreg szekrénytől, vagy a hatalmas, remekül működő, bár fényét rég elvesztett kanapétól.

A cél az, hogy ezt a sokféle adottságot harmonikusan, vonzóan, szerethetően kössük össze, és legyen benne valamilyen csavar, amitől különleges és életteli lesz.
Valahogy így: a nappali kanapéja és a hozzá tartozó puffok egy kicsit visszafogottabb homokszínt kapnak, és kerül melléjük majd két szép, könnyedebb fotel is a kandalló elé. Ülőfelületből egy nagy ház nappalijában mindig sokra van szükség, ezért kell még néhány ülőpárna is, amiket használaton kívül elrejt majd a szekrény megmaradt ajtós része. Ugyanis a másik két ajtót a tervek szerint leszereljük, és az így kialakult nyitott polcokon lesznek a médiaeszközök, a filmek, könyvek, társasok, stb.
A gerendákat kihasználva bekerül a csavar is a térbe: az átlátszó Buborék fotel, amiben úgy lehet hintázva ücsörögni, hogy közben mindent szemmel lehet tartani. Nem mellesleg pedig menő látványelem is.
A buborékfotelt követve a lámpák is átlátszóvá válnak. Szerencsére már régóta nem kell erőlködni, hogy ilyen esetekben valahogy eldugjuk a nem kívánatos vezetékeket, mert kaphatók textilkábelek a szivárvány minden színében, így akár direkt ki is hangsúlyozhatjuk őket. Na, hát mi is ezt fogjuk itt tenni. Hangulatfényként a téglafal megvilágítására használt lámpa, és egy-két álló- és olvasólámpa szolgál majd, amelyek közül az egyik remélhetőleg a jó öreg Jieldé lesz.
A színeket összefogja egy szép, színes, már a tulajdonosok birtokában lévő kilimszőnyeg.

nappaliterv.jpg

Kályhatűz, sok puha, leülős, beszélgetős hely, társasok, kellemes fények, néhány érdekes kiegészítő… mi kell még ahhoz, hogy egy nagy csapat vendég jól érezze magát a nappalinkban? Ja, mert azt még nem mondtam, hogy a tulajdonosok kiadásra szánják a házat 🙂

Folyt. köv.