Ma van a víz világnapja, lebegjünk hát kicsit rajta.  Hoztam egy érdekes hajólakást. Na persze nem a szokványos fajtából 🙂

Ezt a házat az Amstelre építették Amsterdamban, ahol nem is olyan nagy ritkaság hajón élni. Ilyet azért ott sem sokat lehet találni. Csodálnivalón egyszerű, letisztult vonalakkal alkotta meg az építész csapat a vázat, és helyezte el benne a funkciókat úgy, hogy a klassz panoráma szinte mindenünnen élvezhető.

29_2

29_4

Nagy rajongója vagyok a hatalmas üvegfelületekkel bővelkedő építészeti remekműveknek, ahol egész falakat “felejtettek el” felhúzni. Azért zárójelben megjegyzem, hogy valószínűleg nem érezném magam igazi biztonságban egy ilyen átlátszó házban sem az Amstelen, sem Dél-Tirolban, sem a Mátrában vagy a Balaton parton, nem is beszélve az intimitás feladásáról. Persze ezen az utóbbi dilemmán egy jó kis függöny sokat segít. És ha már itt tartunk, a belső tereket is érdemes szemügyre venni.

29_9

29_8

29_6

clip_image005_thumb7

29_12

29_13

29_10

29_7

29_14

Cicomátlan, funkcionális és monokróm, mégis otthonos, stílusos és a látkép mellett szerényen a háttérbe húzódó. Persze azért vannak kivételek. Ott van mindjárt a gyönyörű lépcső vagy Frank Gehry hullámosan tekergőző kartonpapír széke, de róla majd írok egyszer többet.

Addig is, nektek boldog vizek világnapját, vizeinken dinamikus öntisztulást eredményező gondoskodó szeretetet!

 

Forrás: itt