A Budapesttől nem messze, az erdő szélén található modern parasztház végtelenül leegyszerűsített módon fordítja mai nyelvre a magyar építészeti hagyományokat, úgy, hogy közben az épület moduláris szerkezete kortárs tervezési gondolkodást követ.

Muhely-H-House-11

Muhely-H-House-12

Muhely-H-House-6

A Budapesti Műhely tervezői a házat két sorba rendezett moduláris négyzetegységekből építették fel. Az egyik oldal folyosóként is működve a tárolóhelyiségeket, a beépített szekrényeket és a fürdőket rejti, a másik oldalon helyezkednek el a szobák.

Két aszimmetrikus elem segít az így kialakult rendszer merevségének feloldásában. Az egyik, hogy a nappali maga is négy egységből áll, de az egyik egység a mennyezet felé nyitott, a szoba térérzetét megnövelve, és extra fényt biztosítva. A másik, hogy a négyzetes modulok közül kettőt eltávolítottak, úgy, hogy még mindig fedél alatt maradjon az így kiharapott rész, plusz szabadtéri szobát hozva létre.

Muhely-H-House-8

Muhely-H-House-7

Muhely-H-House-14

Az anyaghasználat maga is játékos, a lakásrész felett a tető zsindelyes fedést, míg a terasz fémlemezes borítást kapott. A falakon is megjelenik a zsindely, egyesítve azokat a tetővel. Eközben az északkeleti homlokzat fémlemez borítást kapott, ami az ablakokon lévő csíkos fémredőnyökkel együtt izgalmas-mozgalmas, modern megjelenést kölcsönöz. A beltérben a padló és a mennyezet is fából készült, ami kellően felmelegíti a tereket.

Muhely-H-House-3

Muhely-H-House-10

Muhely-H-House-9

Muhely-H-House-13

Muhely-H-House-5

Muhely-H-House-4

Határozottan profi!

Forrás: itt, itt