Volt néhány nagyon különleges, jól használható, vagy szuper megoldás idén a Construmán, amit útravalóul elhoztam magammal, és úgy gondolom, hogy érdemes veletek megosztanom.

Az első ilyen okos és megsüvegelendő projekt a MOME hallgatók Download Design kezdeményezése volt. A cél, hogy okosan megtervezett, könnyen elkészíthető, ötletes bútorokkal gazdagítsa világunkat. Mindezt ráadásul úgy, hogy rendhagyó módon a tervezést nem kell kifizetnünk, mondta el az egyik hallgató, Tibori Dorottya. A hallgatók által tervezett bútorok ugyanis ingyen letölthetők, és akár saját magunk által, vagy a szomszéd asztalos által kivitelezhetők.

DSC08859-copy

DSC09062-copy

dd1

DSC09004-copy

DSC08917-copy

DSC08915-copy

DSC08845-copy

A három éve indult Download Design először az első otthonba tervezett bútorokkal jelentkezett, a következő évben az első gyerek érkezésével kapcsolatosan születtek bababútorok és multifunkcionális játékok, idén a 6-12 éves, kisiskolás korosztály számára születtek remek tervek, innen az aktuális Download Design Kid elnevezés.

DSC08731-copy

DSC08672-copy

DSC08677-copy

Tehát az ingyenesen, az internetről letölthető gyártmányrajzok, bútortervek alapján olcsón juthatunk minőségi design bútorokhoz, mivel a tervezési kiírásban kb. 50 ezer forintban maximalizálták a bútorok anyagköltségét, de számos olyan tárgy van, amelynél ez az összeg jóval alacsonyabb. Nincs marketingköltség, értékesítési haszonkulcs, nincs raktározási költség, stb. szóval a kalkuláció egyértelmű, mindössze az anyag- és munkaköltséget kell számolnunk, és ebből az egyiket – hozzávetőlegesen ismerjük.

DSC09044-copy

DSC08977-copy

DSC08954-copy

DSC08938-copy

DSC08933-copy

És ha mindez még nem lenne elég önmagában, ha ezeket a vagány gyerekbútorokat választjuk, akkor nemcsak a gyerekeinket örvendeztetjük meg, hanem emellett környezettudatosak is leszünk egyszeriben. Az anyagok ugyanis néhány kilométeres körzetben szinte biztosan beszerezhetők, így a szállítási költséget alacsonyan tarthatjuk, nincsen csomagolási költségünk, minimális a hulladéktermelés is (amelynek nagyobb része újrafelhasználható) és még a helyi iparosokat is támogatjuk.

DSC08805-copy

DSC08764-copy

Leöltésre fel!

Forrás: itt