Az egyik nagy munkában lassan a finisbe érünk, és már készülünk a berendezésre. Megmutatom, hogyan alakul a majdnem felnőtt nagylány szobája. A szokásos folyamathoz képest most ez azért kihívás, mert jövendőbeli lakója épp külföldön tartózkodik, és így kell egyeztetnünk színeket, formákat, stílust, stb., stb., stb.

A ház többi részétől eltérően az ő szobájában finoman glamouros lesz a hangulat, lesznek csillogó felületek, aranyos ragyogás, lágy vonalak, dominál majd a pasztell rózsaszín, és mindent áthat a finom nőies elegancia. Ezt a szobát jó sokáig szeretni fogja, mert itt már nincs semmi kislányos, bátran vállalható később is (hacsak be nem lép egy heavy metal bandába 😉 )

A kiindulópont az volt, hogy egy világtérképet szeretett volna a falára, mert már most nagy világutazó. Ezt a gyönyörű pasztellszínű tapétát javasoltam neki, amit az angol gyártó épp a megkívánt méretre tud igazítani, és ő örömmel elfogadta. Én is örültem, mert olyan könnyű ehhez a klassz térképhez szép tárgyakat párosítani.

classic-world-map-maps-plain-820x532@2x.jpg

Mivel a szobájának – ebben az életkorban főleg – többféle funkciót kell betöltenie, nem akartunk egy nagy ággyal minden helyet elfoglalni, így esett a választás egy kinyitható, kényelmes kanapéra, ami garantáltan kényelmes ágyként is. Sötétszürke, semleges színével nem fog az előtérbe tolakodni, de jó hátteret ad majd a párnáknak, takaróknak, és boldogan áll szóba vele a már meglévő, lakozott, arannyal díszített, fekete, kínai szekrényke, ahova elzárhatja majd a dolgait. Ez is nagyon csajos.

fullsizeoutput_5fcd.jpeg

A falat mindenképpen szerette volna valamilyen rózsaszínben látni a nagylány, ezért választottam egy púder árnyalatot, ami olyan, mintha nem tudná eldönteni, hogy rózsaszín vagy bézs legyen, éppen ezért tökéletes lesz a térkép színeihez. Ezekhez a pasztellekhez aztán egy puha, sokszínű szőnyeg kerül majd – micsoda véletlen -, pont ilyen színekből.

245986.jpgÉs most jöhet a szoba “nappali” fele a “dolgozó” sarokkal. Mivel a lakás többi részében francia country elemek lesznek a stílusvezetők, így – “emlékeztetőül” – ide is kerül egy kedves kis, tört-fehér darab, íróasztal képében, amihez modern karosszéket rakunk.

Óriási könyvespolcra is szükség lesz, az egész család sokat olvas, és a dísztárgyaknak is kell majd a hely. Erre a célra beszerzünk majd (vagy csináltatunk) egy mutatós, mozgalmas osztatú, egyszerű könyvespolcot. Valami ilyesmit:

Egy kényelmes, üldögélésre invitáló fotel sem hiányozhat egy lányszobából. Még nem tudjuk pontosan melyik a befutó, de egy biztos, egy kecses, nőies darab lesz.

A lámpaválasztásnál is figyeltünk arra, hogy finom és elegáns legyen. Fontos, hogy a térkép elé olyan lámpát rakjunk, ami nem fed sokat, nem akarunk egy egész országot, netán szigetet letakarni, hisz ki tudja, épp járt-e már ott, vagy készül oda a szoba lakója.

GiogaliSP50_01.jpg

 

Így állunk most, a koncepció elfogadva, következhet a beszerzés.