Juhúúúúú! Elkészültek a Hannabi bútorok, amiket egy most készülő családi házba terveztünk be. Olyan csodaszépek, hogy alig találok rá szavakat! A klassz tervezéshez, rendkívül precíz kivitelezés társult, a felhasznált anyagok gyönyörűek, a színek pontosan olyanok, amiket akartunk és együtt nagyon szép harmóniát teremtenek. Alig tudtam otthagyni őket, és ez a készített fotók mennyiségén is kiválóan tetten érhető. Szinte sajnálom, hogy nem én fogok nap, mint nap ücsörögni rajtuk 🙂

(A Hannabiról itt, a készülő házról pedig itt és itt is olvashattok.)

IMG_3859

Az anyagválasztás nagyon fontos egy kanapénál. Olyannak kell lennie, amin szívesen üldögélünk minden évszakban, mindenféle ruházatban. A képeken is látszik, hogy milyen szép, puha, bársonyos anyaga van a “mi” kanapénknak, ez a feltétel tehát pipa. De nemcsak szépnek kell lennie, hanem a strapát is jól kell bírnia, és hogy ennek a feltételnek eleget tesz-e egy bútor, azt csupán ránézésre nem lehet megállapítani. Ebben segít a szöveteken jelzett Martindale (MD) szám, ami a kopásállóságot mutatja. Minél magasabb egy szövet MD száma, annál tartósabb. Ha egy szövet 40.000-es vagy annál nagyobb, akkor már szállodába is rakható, nagyon intenzív használatot is kibír évekig. Ez a szövet megközelíti a 100.000-es MD számot, szóval ezzel sem lesz gond. És persze a szín is fontos. Mivel olyan színt kerestünk, amit évekig szeretni lehet, mert jól idomul a változó ízléshez és sokféle színnel kombinálható, egy kellemes szürkére esett a választásunk.

IMG_3862

A széles háttámlára – amin egy gyerek is simán heverészhet -, külön rátehető egy fémből készült “asztalka”, ami lerakóasztalként szolgál. Megtarthatja a poharunkat, de ráhelyezhetünk akár egy kis olvasólámpát is vagy egy tálka mogyorót vagy az éppen olvasott könyvet vagy a társast vagy a keresztrejtvényt vagy a…. na jó akármit, ami jó, ha kéznél van a kanapén ülve is.

IMG_3851

Ez a gyönyörű kis fotel is a nappali kompozíció része. Egészen pontosan ketten vannak. Igazán szépséges ez a forma, és egy nagyon egyszerű, mégis mutatós huzatba öltöztettük most.

IMG_3840

Hát nem gyönyörű ez az anyag? A kék-szürke halszálkacsíkozás rendkívül elegáns.

IMG_3841

Ez még mindig a kékes anyag, csak itt máshonnan kapja a fényt, és a szürke érvényesül benne jobban.

IMG_3839

IMG_3857

És nézzétek csak milyen szép a lábak erezete.

IMG_3854

A kis, kör alakú tálca most nem tart majd a többiekkel, de milyen klassz kényelmi funkció az is, ha például a családnak makaózni támad kedve.

IMG_3847

IMG_3846

Szépek ezek a színek együtt. A csinos, apró, lila párna azt a huzatot kapta, amit a nappaliba tervezett lábtartós fotel kap majd.

IMG_3843

A háttámla felemelhető, hogy akinek a magasabb kényelmes, az is elégedett legyen.

IMG_3835

Csendélet vasoszloppal és tűzoltó készülékkel.

IMG_3831

A fotel szép vonalú karfájával olyan, mint egy szobor.

IMG_3856

Remélem a család hamarosan elkezdheti használni ezeket a szépségeket, és boldogan ücsörög és heverészik rajtuk majd sok-sok hosszú éven át!

IMG_3860